четвъртък, 16 април 2015 г.

Митове за руската армия





Ако слушате комунист да говори за руската армия или съветската, както се е наричала през Втората световна война, той ще ви напълни главата с невероятни измишльотини за героизъм и дисциплина.




Нещо, за което няма да намерите статистика, нито в Интернет, нито в библиотека:

Огромна част от жертвите на СССР във Втората световна война всъщност са застреляни от собствените си офицери, тъй като не са искали да се бият срещу германците. Проблемът е бил толкова сериозен и с такива размери, че Сталин създал цели роти, занимаващи се само с това – да убиват своите в гръб, докато бягат.

После тези братоубийства са писани на сметката на Хитлер.

Виждал съм тук-там да го споменават бегло, но като цяло темата се избягва. Да не говорим, че жестоки хора като комунистите дори не намират нищо нередно – просто искат да е тайна.

Да ги питам аз с какво щяха да се хвалят, ако не бяха принудили съветските войници да се бият? Защото те не са го правили по собствено желание.




Има и още неудобни факти. Например извращенията на съветските войници спрямо цивилното германско население стигнали невиждани размери. Жената на самия Хелмут Кол е била изнасилена на 12 години от съветски войници, които после я изхвърлили безскрупулно от втория етаж и тя получила травма за цял живот.

Чел съм спомените на рускиня, която била многократно изнасилвана от нацистите в концлагер, а после нова порция изнасилвания получила и от своите сънародници – съветските освободители. За награда я заточили в Сибир – да не разказва.

И днес някакви чичковци ще говорят да дисциплината на руската армия! Айде, моля,  да ми го спестите! Bече няма завеса и истината се знае. Червените лъжи няма да минат. Цинично е да възхваляваш нация като руската, която възпитава децата си от малки, че  постоянно трябва да се воюва. Не е ли шантаво? Излиза, че войната е нещо хубаво. А всъщност не е.


Още разобличаващи факти за  комунистическата пропаганда:





18 коментара:

  1. Нима има нещо чудно в братоубийствата на руснаците? Да не забравяме, че тази държава до ден днешен е под сурова диктатура и цензура. Средният руснак все още не знае какво е свобода. Трябва да излезе зад граница, иначе е сляпа овца. Убивали са свои в мирно време, сякаш са диваци. Значи по време на война е още по-страшно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Затова руснаците бягат от Русия, а путлеристите искат да намерят нови роби, които да ги хрантутят.

      Най-лошото е, че според българските комунисти и техните руски господари няма нищо нередно в нападението срещу друга държава. Даже се хвалят колко територия са откраднали руснаците. Факт е, че това е най-голямата държава - именно от кражби на територия.

      Изтриване
  2. Грозно е, но и нормално за война.
    Хората озверяват неизбежно.
    Дали ще е руска, американска, китайска войска, няма значение. Hевъзможно е да се контролират толкова хора озверели от близостта на смъртта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Наистина го има, но подходът е различен. Американците съдят собствените си войници за такива престъпления, което също се използва срещу тях - сами си признавали. Докато руснаците замазват, прикриват и лъжат, че при тях го няма.

      "Братушките" не знаят какво е дисциплина. Мъжете мислят само за водка, а жените са най-развратни в целия свят - неслучайно рускините са най-сериозен процент сред проститутките.

      Изтриване
    2. Знам че няма да одобрите коментара, но все пак в отговор на това което пишете.
      Първо, победителите не ги съдят, и до ден днешен няма осъдени за войната в Ирак.
      Знае се че причината за нахлуването на американска войска там е измислена, уж химически оръжия, но се разбра че е било лъжа-някой осъден?
      Моля Ви се, то вашето си е чиста пропаганда.
      Не харесвам руснаците или русия, даже може да се каже че повече харесвам американци, и бих живял и работил там, но поне имам обективизъм, и ако смятате да правите блог, Ви препоръчвам и на вас малко по-обективно.
      Особено с частта че руснаците видиш ли били войнолюбци...пък всички виждаме всички конфликти в света от къде идват, чия армия извършва военни действия и е водила повече войни!

      Изтриване

    3. Кое е пропаганда и какво общо имат американците? Тук става дума само и единствено за руската-съветска армия. Нима трябва да се крият фактите? Защо? За да живеем в измислен свят? Мен не ме устройва лъжата.

      Кое не е истина? Руснаците сами набиват в главите на децата си, че войната е нещо нормално и постоянно трябва да се воюва - този факт е наблюдаван от почти всички хора, които са имали контакти с руснаци. Всеизвестно е - аз просто го описах.

      По принцип съм против войната и въобще въоръжаването, но ти ми кажи: ако не бяха САЩ, как щяха да се освободят държави като Либия и Ирак? Там американците извършиха истинско освобождение от диктатури, които мачкаха хората.

      Сега в Северна Корея изродът Ким Чен Ун заплашва с ядрена война, защото знае, че само американците могат да спрат зверските му изцепки спрямо народа и дори спрямо негови роднини.

      Затова: браво на американците! Да ги обвиняваш е все едно да се сърдиш на полицията, че е заловила престъпник.

      Изтриване
    4. Как какво общо имат американците?! Не си ли чувал "..защо биете негрите.."? Това са любими похвати на болни мозъци.

      Изтриване
  3. Благодаря за одобрението на коментара.
    Предполагам сте на около 18-20 годинки.
    Успех Ви желая, но ако искате да Ви четат , просто спрете да пишете подобни тъпотии за кой какво набивал в главите на едните и какви били невероятни "миротворци" другите!
    п/п
    Да не вземете да си помислите че съм някакъв "русофил", напротив, дори имам щатска виза, а не харесвам руснаците:)
    Успех с блога1

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като казвам, че го набиват, имам предвид реални ситуации. Мой познат лично e наблюдавал как руснак демонстративно смачкал с крак хлебарка, ръмжейки и наричайки хлебарката "фашист". Това била демонстрация пред сина му. После имало и други подобни препратки към Втората световна война - също толкова неуместни и изсмукани от пръстите.

      А военните паради не се ли правят именно за поддържане на грешното схващане, че войната е нещо нормално? Ако не е с тази цел, тогава защо? Всъщност виждаш ли разлика между руски военен парад и видео, на което ислямски терористи размахват оръжие, говорейки за джихад? Защото разлика няма. Целта на двете мероприятия е да плашат врага. По същество са едно и също. Не виждам защо ислямистите да са лоши, а военният парад в Pусия да е празник.

      Изтриване
  4. Вие, продалите душите си на американските евреи, господарите на света сега - няма как да лаете друго. Има и още една причина - тъпи сте! Вие бъркате генерално, политиката с народопсихологията! Но това е разбираемо. Така са ви внушили вашите господари, които ви изглеждат герои. Да, ама само на вас се струва така.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Ти дебил ли си? Какво общо има тук Америка?
      Нуждаеш се от психиатър. Спешно!

      Честно ти казвам. Следващия път можеш да видиш извънземни.
      Наистина, сериозно си увреден от червено зомбиране.

      Изтриване
  5. Ката чета такива ученически съчинения, ми се иска да потъна в земята от срам. Не че няма истина в тази статия, но понеже съм чела някои от обвиненията в Нюрнбергския процес, а авторът явно не е , та ще спомена някои факти...Руснаците са се отнесели жестоко с мирни хора по пътя си към Берлин, но не знам дали трябва да бъдат обвинявани...Знае ли някой, че при обсадата на Ленинград, жители на града са яли човешки трупове на починали хора, за да не умрат от глад? Знае ли някой, че немски лекари са правили "научни" изследвания с военнопленици? Като например, след колко време ще замръзне гол човек, потопен в каца със студена вода, на открито и при сибирски температури? А ученията в точна стрелба по подхвърлени във въздуха бебета и малки дечица? И всичко това е заснето, за хвалба пред приятели, както се казва ...А за изнасилените жени, да не говорим...С това се е започвало...Немските войници, на километри от домовете си, са....задоволявали природните си нужди, но не с коне или танкове...И когато чета такива половинчати прегледи на историята, ме обхваща ужас...Наистина ли политиката е изтрила всичко човешко у нас, щом сме в състояние да "изнасилваме" историята, за да подкрепим своята си кауза. Нима това ще промени историята? Не, няма да я промени, но показва колко сме се променили ние...

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Лелче, малко книжки си прочела. Като стигнах до “ ... не знам дали трябва да бъдат обвинявани ...”, разбрах че надолу пише глупости, сътворени от човек, който е неосъзнат садист. Хора като теб гласуват за червените убийци и нямат нищо против да си плацикат тлъстите задници в морето, платено с кръвта на хилядите репресирани по лагерите. Презирам такива животни – вие сте безчувствени и смятате, че всичко е оправдано, щом ще ви напълни тройната гуша.

      “... не знам дали трябва да бъдат обвинявани ...” - пфу, май не осъзнаваш какво си написала!

      Останалата част от коментара ти не оправдава по никакъв начин съветските зверства. Едва ли ще разбереш. Сигурно си от хората, които имат малко пухкаво кученце и го намират за по-ценно от живота на 12-момиче, изнасилено от съветските “освободители”, без изобщо да знае защо е избухнала война, камо ли да участва в нея. Любовта ти към кученцето пречи да проумееш, че си коравосърдечен садист.

      За експериментите: май не си чувала, че нацистите не са правили нищо с военнопленници, което комунистите – в България и СССР - да не са правили в мирно време със свои съграждани. Ама явно четеш избирателно. Ако изобщо четеш.

      “ ... не знам дали трябва да бъдат обвинявани” - егати, що за животно може да го напише?

      Изтриване
    2. Толкова промит мозък,може да има само червена гнусна свиня като теб!!Германеца никога не е правил извращения,тези твой сучинения вървяха птеди 89г.Толкова си прост,тъпа и нагла,точно като руските свине!!Да са живи и здрави американци и англичани,щот ако ги нямаше една руска свиня нямаше да остане!!

      Изтриване
  6. Нейм ли си,гейм ли си или си просто гей-не знам. Но си много прост-това е фрапиращо очевадно!!! Американците така освободиха либийци и иракчани,че сега им остава избора-да загинат от малоумниците "ислямска държава" или да се издавят в морето като скотове с надеждата да се доберат до Европа. А за "справедливата" офанзива на американците във Виетнам какво ще кажеш? А за атомните бомби над Япония ? А за създадената точно в демократична Америка Ал Кайда от техните "демократични" служби? Къде са химическите оръжия,които търсиха в Ирак и това не беше ли агресия над суверенна държава? Всичко е интереси,пич и американците са последните,които се вълнуват от добруването на когото и да било! Все едно вълка да се грижи за агнето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Гей ще викаш на баща си. Най-много педали има сред комунистите. Защо ли?

      Да, точно американците освободиха диктаторските държави Либия и Ирак, за което шапка им свалям. Преди освобождението там убиваха хора на килограм. Бих аплодирал, ако освободят по същия начин Северна Корея, защото изродът Ким Чен Ун дотолкова се е самозабравил, че убива дори свои роднини – по садистичен начин (в клетка с гладни кучета).

      Това е освобождение, а не като руското през 1944г – нахлуват с войската си там, където никой не ги иска, и започват да грабят, изнасилвайки жените.

      Атомната бомба не оправдавам - за разлика от дебилни комунисти като теб, които викат “Путин, хвърляй атомна бомба над САЩ!” Сега схвана ли разликата? Hито един демократ не подкрепя зверствата, докато вие, комунистите, мечтаете за тях.

      Изтриване
  7. Живях и работих повече от6г.и то в Москва,но и аз ще кажа че сайта ви е пропаганден защото вие олицетворявате този благороден народ като военолюбци.Не ,Русия винаги трябва да бъде готова да се защити от Сащ който стремително и в момента предизвиква РУСИЯ.Ако бяха слаби щяха да бъдат нападнати и унищожени много преди Югославия.А за това че си възпитават децата да бъдат патриоти а не педераси това никак не е аморално.За Сталин сте прави че никъде неможете да прочетете или чуете това което вие ще ни предложите,найстина с такива глупости няма кой нормален да се ангаажира.Да имало е братоубийства на фронта но са били десетки , по време на война дезертьорството се наказва есинствено чрез разтрел на момента.Къде е нередното когато ти си дал клетва пред Родината.Искам да съм войник ,а утре не искам,няма такъв момент.Простоо като искаш да пишеш за война или армия поне да беше служил да знаеш за какво става дума,а само от хорски приказки подбрани които не обичат Русия-няма да те бъде или ако намериш почитатели олигофрени и невежи.И като заключение:Света разбра че америка е терористична държава която създаде и Ал Кайда ,ИД и други групировки.П.П.
    В момента америка нахлу в Бг и РО да спре агресията на Русия защото си прави учения вътре в страната и покрай вътршните собствени граници.Какво търси америка на хиляди километри до там докъдето са договорени границите на нато,какво търси системно в Черно море нагли и коварни са.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Нещата винаги се представят така - уж за самозащита, а всъщност оръжия се произвеждат преди всичко за нападение. Странно е, че има хора, които се хващат на този номер.

      За Сталин явно си прочел прекалено малко. Или може би нямаш нищо против диктаторите. Ако е второто, имам новина за теб: нормалните хора са против диктатурите, защото са зло.

      Дали е дезертьор или друг, убийството е варварство. Ако го одобряваш под каквато и да е форма, това разкрива звяра в теб. Изненада, a? Ама САЩ са лоши, нали?

      Още една изненада: ходил съм в казарма. Точно там затвърдих убеждението си, че войната е излишно зло, а по-тъпи парчета от военните няма. Това от лични впечатления, не прочетено някъде.

      Изтриване