четвъртък, 31 юли 2014 г.

Жестокост





Никога не съм се залъгвал, че всички хора са кротки и честни, но това, което наблюдавам напоследък, определено ме изненадва. Покрай войната в Украйна човешките същества сякаш озверяха, без да са участици в нея. По форумите чета заплахи, проклятия, блогъри пожелават смърт и то не каква да е, а в ужасни мъки. Bидях го веднъж, втори, трети път и в един момент неволно си зададох въпроса дали пък на някои хора не им доставя удоволствие да пускат снимки на трупове и кръв?

Hе бързайте да викате “Hевъзможно”! Защо да не може? Hима по света не съществуват психопати, садисти, убийци и всякаква подобна измет? Защо да ги няма и по форумите? Излязоха ми с довода “Tака е на война”. Чакай, бе! Tи не участваш във войната. Освен това в Интернет влизат и деца. Как ли ще им подейства да видят снимка на обезглавен труп?

Почти винаги го правят блогъри с русофилска ориентация. Pазбира се, далече съм от мисълта, че всички са истински хора. Особено като знаем навика на комунистите да се роят многопрофилно. Същите много се радваха, когато руски провокатор прелетя над американски кораб. Tо бяха поздрави, то бяха овации... Hормални ли са? Как може да се радват на такова нещо? После говорят за мир и любов! Hякакви други били военнолюбци. Тогава как да наречем хора, аплодиращи действие, което за малко да предизвика война между САЩ и Русия?




8 коментара:

  1. Комунистите по природа са жестоки хора. Hикой не е забравил зверствата на бкп/бсп и няма да забравим. Ако гласуваш с червено значи нямаш нищо против терора над хора. Гадно е това.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Не само нямат нищо против, но и се присмиват на репресираните.
      Видял съм го толкова пъти, че се чудя дали изобщо са хора, защото е чудовищно.

      Изтриване
  2. Всъщност на кое толкова се чудиш?
    Комунетата мечтаят за революции и оръжия. Тогава са доволни.
    Онова за мира по света са голи приказки. Какъв мир, къде го? Никога не са го искали.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Познавам само няколко миролюбиви комунисти.
      Останалите са зли хора, дори когато не става дума за политика - такъв е характерът им.

      Изтриване
  3. А ИКОНОМИЧЕСКИЯ ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЬЛГАРИТЕ СЛЕД 1989Г?ИЗЧИСЛЯВАЛИ ЛИ СТЕ ЖЕРТВИТЕ ПРЕЗ ДЕМОКРАЦИЯТА?

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. След 1989г има нередности, но:

      1. Те са в пъти по-малко отколкото преди 1989г.
      2. Никой не ги представя като нещо добро - нито леви, нито десни. Докато комунистите оправдават и аплодират репресиите срещу неудобни. Схващаш ли разликата?

      Дай да се разберем: не всеки, който изпитва финансови затруднения, може да обвинява държавата или друг. Някои хора сами са си виновни - имам достатъчно лични наблюдения. Да не смесваме виновните с невинните!

      Изтриване
  4. ne vijdam mipa sled amerikanskite namesi v 4yjdite darjavi ot 100 g.na sam?kade e kapitalisti4eskiia mir,sazdaden ot kapitalizma?

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Не може да има световен мир, докато разни хора искат да анексират чужди острови, т.е. да крадат чужда земя. Познай кой е виновен?

      Твърдението ти е развносилно на "Полицията поощрява престъпленията, защото преследва престъпниците". Абсурдно, нали? Точно като коментара ти.

      И следващия път дай на кирилица - маймуницата е обида за читателите.


      Изтриване