сряда, 21 май 2014 г.

Шантави комунистически мечти





От ден на ден все по-често ми се налага да си задавам въпроса “Има ли нормални комунисти?” Отдавна съм приел, че те не смятат за варварски престъпления репресиите преди 1989г. Темата още по-добре ми се изясни, когато с изумление наблюдавах аплодисментите им по адрес на животинските гаври в Северна Корея – единствената държава, където в момента все още избиват хора, сякаш са животни.

Но имало още!

В комунистически блог прочетох, че Русия и Китай ще правят военен блок, а Индия отдавна е изразила готовност да се включи. И същата огромна крачка към Трета световна война била повод за комунистическа радост!!!! Тези нормални ли са? Откъде такава любов към войната и за какъв мир говореха в България, щом постоянно мечтаят за оръжия и за тях думата “революция” е като “добър ден”?

Явно част от неистовата еуфория се дължи на факта, че Китай и Индия са най-многолюдните държави. За тяхно огромно съжаление атомната бомба не признавай брой хора. Tя руши всичко, но това изобщо не притеснява червената паплач - повече държат на партийната линия.

Пак в комунистически блог видях неговият автор да се възмущава, че по медиите говорят предимно за Америка и Европа като цяло или по-специално за Германия. Явно той не смята за нормално да ни информират преди всичко за основните движещи сили на света. Голяма болка му било, че не ни разказват за “братските държави Чехия, Словакия, Полша”. Това, представете си, било цензура!

Виж сега, друже, твоите лични предпочитания и политически пристрастия са определящ фактор само за теб, но не и за медиите. Като искаш нещо по-специализирано, ще го намериш сам. Няма как, а и не са длъжни да задоволяват личните ти желания. По същия начин ти може да си фен на порното, но това не означава, че ще го излъчват в праймтайма. Cещаш ли се какво ще стане, ако всеки един отделен българин пожелае сам да определя програмата и насоката на медиите? Hевъзможно е. И това не е цензура! Такава имаше преди 1989г, но комунистите удобно го забравят. Ние пък ще помним.


Защо Русия внезапно отстъпи пред Китай?
Русия и Китай подписаха споразумение за доставки на газ за $400 млрд

Китай подкрепи позицията на Русия за Украйна


                                                            Страница за Политика 
                                             Забавна страница






2 коментара:

  1. Шантаво е слабо казано. После се чудят защо хората им се смеят.
    Tо не е нормално да обичаш войната и убийствата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Всъщност те обичат войната само ако не участват в нея. Наложи ли се да грабнат оръжие, първи ще се скрият под масата, защото са страхливи мишоци.


      Изтриване