петък, 13 юни 2014 г.

Мондиалът започна






Прозвуча първият съдийски сигнал на Мондиал2014 в Бразилия. Видяхме красива игра, голове, но и убийствени съдийски гафове. За пръв път гледах световно първенство през 1986г, когато се проведе в Mексико и тогава бях на 10 години, но не помня на друг мондиал да е имало подобни съдийски грешки още в първите два мача.


Бразилия – Хърватия 3:1

Очаквах повече от Бразилия. Все пак са домакини и ако не станат шампиони, със сигурност ще има инфаркти, убийства и самоубийства, както на предишното първенство в тази държава – през 1950г. За моя изненада в нито един момент от мача нямаха надмощие. Допуснаха автогол и го върнаха без на практика да са създали опасна атака. Ако не бе съдията да им даде напълно измислена дузпа, едва ли щяха да бият.

Хърватите заслужаваха равенството. Cега ще трябва да компенсират срещу Мексико, а това няма да е никак лесно.


Мексико – Камерун 1:0

Тук съдийските тесли бяха още по-убийствени, но не повлияха на крайния победител – дали заради класата на мексиканците, дали заради слабостта на камерунците. В първия половин час съдията отмени два напълно редовни гола на Мексико. По-късно не им даде чиста дузпа, с което почти уби желанието им за игра – темпото видимо спадна, а то бе поддържано предимно от “ацтеките”. Последните в крайна сметка намериха сили да изригнат, вкарвайки напълно заслужен гол.

В тази група е ясно: Бразилия първи, Камерун последни, а Хърватия и Мексико ще водят битка помежду си за второто място. Мачът е в третия кръг -на 23.06. – и ще бъде “на литър кръв и метър кожа”.





Няма коментари:

Публикуване на коментар