неделя, 17 ноември 2013 г.

Финалът на VIP Brother’2013




Станка Златева спечели VIP Brother’2013. Беше логично с оглед на останалите участници, изкуственото наслагване на омраза и непочтените финтове на схемаджиите около победителката. Естествено, най-много натежаха отличията й, но както знаем, само те не са достатъчни в такова шоу.




Имах добро мнение за Златева, защото и аз се впечатлявам от грандиозните успехи, а от друга страна повярвах на свенливата й усмивка. Лоша шега ми изигра фактът, че не гледах началото на VIP Brother‘2013, когато е имало отвратителен разговор между Тервел Пулев, Мишо Шамара и Станка. Боксьорът споделил, че като малък е хвърлял котки от покрива на блока, рапърът, естествено, също имал подобен “подвиг” и ... шок! ... Станка добавила: на същата възраст късала глави на гълъби(!!!!!). Това тотално променя отношението ми към нея.

За онези, на които не е ясно защо е толкова важно, обяснявам: знаете ли колко жестокост е необходима за да го направиш? Пробвайте вие и ще се убедите! Hа повечето хора им прилошава от самия вид на мъртво животно, пък какво остава да го убият по такъв брутален начин. Hе ми разправяйте “Била е дете”! Точно тук е най-лошото. Аз съм на 37 години, но и сега не мога да го направя. А тя – като малка! Cъщо съм бил дете, обаче дори не ми е хрумвал подобен садизъм. Bажи и за приятелите ми от онези години – не бих дружил с човек, способен на такава жестокост. Ето какво се крие в главата на прословутата с “добрия си характер” Станка Златева. Благодаря за медалите – явно в нейния спорт трябва да имаш нещо животинско за да успееш – но не ми я хвалете като “душа-човек”!




Мислех, че тя и Тервел Пулев са различни от представата ми за борци и боксьори, но за съжаление я потвърдиха. Тези спортове се практикуват от зверове. Вие ако искате, вярвайте на маските им за пред обществото, ала истината е, че у тях дреме скрито животно – без него не биха могли да постигнат успехите.

След като говоря за спорт, използвам случая да припомня: на финала в студиото присъстваше Илиана Раева. Тази жена е добър пример за професионално изкривяване – за каквото и да говори, винаги го пречупва през “призмата” на спорта. Hяма ли кой да й обясни, че не всичко на този свят са състезания и медали? Споменавам го, тъй като за пореден път показа готовност да прости всички прегрешения, ако са извършени от спортист. Например обиди Мира Радева само защото се оплака от зверски удар с възглавница от Станка Златева (ясно, че е отмъщение). После оправда и Тервел Пулев заради непочтеното му измиване на ръцете по повод Лиана – всички видяхме, че отношението му към нея изобщо не беше безобидно, ама усети желязната хватка на жена си и бързо избяга като мишок. Не приемам такива хора да са пример за подражание, нито бих ги препоръчал на някого.

Илиана Раева направи и други странни неща в стремежа си да изкара спортистите едва ли не божества. Пробва да диктува на останалите кога и какво да говорят. Прекъсваше ги безцеремонно, ала се обиди в единствения случай, когато прекъснаха нея заради безумните й изказвания. Например определи като “несериознa глезотия” навика на Лиана да се гушне в прегръдките на мъж, когато плаче. Ние, разбира се, знаем че Раева е продукт на безкомпромисната Нешка Робева, за чийто садизъм са ми разказвали потърпевши, но това не променя факта, че повечето жени са нежни същества и ни най-малко не е необходимо да се равняват по гимнастички или други спазващи строг режим.




Илиана Раева също така изтърси към Мира Радева “Два месеца слушахме теб. Сега можеш да млъкнеш”. Явно не й пука, че много хора биха предпочели да слушат социоложката. Припомнете си го, когато дойде време за избори, защото Раева има партия и нали се сещате какво става, ако властта е в ръцете на такава диктаторка, която безцеремонно иска да налага мнение.

Обяснявам всичко това, тъй като изобщо не одобрявам опитите да ни втълпяват, че спортистите са пример за подражание и едва ли не най-големите родолюбци. Изобщо не е така. За да обичаш родината си, не е задължително да слушаш постоянно химна и да вдигаш знамена. По-скоро e обратното: истинските родолюбци нямат нужда от символи, понеже носят чувствата в сърцето си.

Също така не съм съгласен, че точно спортистите заслужават да бъдат определяни като по-по-най-VIP. Може да са печелили медали, но точно заради това пропуските им откъм култура и образование са огромни. Hе важи само за футбола, а за всички спортове. Ето защо не приемам изкуственото обожествяване, придружено с прошка за очевидните недостатъци.


Още публикации тук






6 коментара:


  1. Видях много хубав коментар:

    ˝Пример за обществото ли трябва да избираме от шоу, в което карат участниците са скачат като пчелички, да пърдят и други подобни звуци ... И ако титлите са достатъчни за да бъде Станка Номер Едно навсякъде, трябва ли да я направим и Мис България?˝

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Що се отнася до мисиите, според мен този път не бяха толково идиотски, колкото сме виждали друг път, а и всички ги приемаха много професионално. Аз лично видях, че те се караха основно по повод на бюджета и на това кой какво казал, което продуцентите и сценариститие решиха "предвидливо" да им разкрият.

      Изтриване

    2. Въпросът е, че точно Биг Брадър не е най-подходящото предаване за изваждане на достоен пример, защото в него хората предимно се излагат.

      В това е цялата работа - кой какво казал. Продуцентите са го разкрили, но не са го измислили, нали? Дават възможност да се разбере онова, което в реалния живот не се вижда, но съществува съвсем реално. Точно поради тази причина говоря за лицемерието на хората - шушукат, обиждат, интригантстват ... и всичко е окей, ако не се разбере. После се представят за такива каквито не са - понеже не се се видяло.

      Браво да продуцентите, че разкриват истинските лица на участниците, които изобщо не са толкова "богоподобни", колкото им се иска.

      Изтриване
  2. все пак те всички играеха някаква роля и не можем да ги съдим строго...трудно е да се издържи толкова време в непривична обстановка, коренно различна от обичайната. Да знаеш, че навсякъде те дебнат камери ....е най-малкото изнервящо, подлудяващо, а колкото до първите седем, никой няма вина.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Ако един човек не интригантства в реалния живот, няма да го прави и в Къщата. Виждаме участниците в светлина, която навън остава скрита.

      Заради камерите човек може да изгуби дар слово, да се затвори в себе си, да говори безсмислици или друго от сорта, но не и да скача агресивно на всеки срещнат. Видяхме и такива, които не го правят, следователно е възможно.

      Окей за първите седем години, ала те показват характера на човека. Не всяко дете убива или мъчи животни. Както споменах, Станка не би постигнала спортните успехи без животинското у себе си, обаче това не е причина да я представят като "душа-човек". Никоя "душица" не къса главите на живи същества - никога и по никакъв повод.

      Изтриване
  3. Според Исус: "Според делата им ще ги познаете"......

    ОтговорИзтриване