понеделник, 13 май 2013 г.

Платена публика





Скоро говорих с няколко души, които често ходят да ръкопляскат по разни телевизионни предавания – срещу заплащане. Съпоставяйки с предишни мои впечатления и разпространени слухове, открих прилики, а това означава, че явно са истина.

По въпросната линия разбрах, че фолкпевицата Камелия, чието предаване май вече е свалено или преместено заради интриги и връзкарство, всъщност е не само атрактивна звезда, но също така културен и възпитан човек. Подобни впечатления имам за Преслава и Анелия. Това, разбира се, изобщо не се връзва със злонамерените лъжи по техен адрес – за простотия, глупост и т.н. На много хора няма да им харесат фактите, но въпросните звезди са доста над средното ниво на интелигентност. Да не говорим, че за разлика от своите зложелатели, те са добронамерени и отзивчиви. Стига да имат време, никога не отказват снимка с фен – това не важи за всички звезди, както знаете много добре.

Ето защо не съм съгласен да се приравняват различните певци. Няма как да е едно и също Преслава, способна да се мери с най-големите световни звезди, и примерно Кондьо - разликата е огромна. По същия начин не всеки китарист е Хендрикс или творец – може да е просто пияна грачеща гарга.

Пак от същата платена публика разбрах, че фолкпевицата Кали е дива селянка, отнасяща се с открито пренебрежение към всички. Веднъж при спряна камера си позволила да извика по микрофона “Публиката е много тъпа и ме дразни”. Тогава някакво дребно момиче – казвала се Деси – отвърнала от трибуната “И ти си тъпа, ама те търпим толкова години!”

Най-негативните отзиви чух за Росен Петров. Този човек е не просто самовлюбен егоцентрик, но и откровен садист. Още преди началото забранил внасянето на минерална вода – явно намира нeщо нередно в жаждата. После се скарал на няколко души, които “безсрамно” потърсили тоалетна. Представяте ли си?! Явно участието в “Нека говорят …” е равносилно на концлагер, където нямаш право дори на най-елементарните нужди. Разказа ми го приятелка, ръкопляскала при гостуването на Преслава – 31.03.2013г. Пак същата позната каза, че наглият Петров се гледал “на кръв” и с останалите телевизионери – явно го знаят що за катил е.

Както виждаме, близкото приятелство със Слави Трифонов дава своите плодове. Забелязали ли сте, че дори в тъжни моменти двамата отколешни другари вадят един и същ присмехулен поглед? Отделно е навикът им да се извъртат натам, накъдето задуха вятърът. Tе винаги са в предните редици на всеки протест – по какъвто и да било повод. Не го отдавайте на “безкористната им” гражданска позиция! Точно обратното – обслужват силните на деня и не ги притеснява, че в предното предаване може да са плюели по същите.

На 31.03.2013г. със споменатия присмехулен поглед Росен Петров разказа тъжната история за няколко врачански села, където всяка вечер имало кражби, а често и пребити по домовете им старци. Hе пропусна да подиграе полицията, пробутвайки че 7 души са прекалено много за опазването на пет села /!!!!!/. Само не обясни как, по дяволите, могат да бъдат едновременно пред всяка порта! Представете си го визуално и ще разберете за какво говоря. Та това е разстояние между различни селища, а не знам да е измислен начин за телепортация, т.е. невъзможно е да го изминат за секунда. Отделно стои въпросът как един полицай може да се справи с четирима крадци, та ако ще да са деца. Нали не вярвате на филмите за бойни изкуства, където сам човек пребива няколко противници? Ако все пак сте чак толкова наивни, нека ви напомня – самият Джеки Чан признава “B действителност това е невъзможно”.

Но пък за жалък телевизионер е идеална възможност да направи рейтингово предаване.

Да де, заради “гражданската съвест”. Сигурно е точно така!


                                            .........................................................
                                            .........................................................


Идеи за хора с нестандартно мислене

Комунистическата мафия

Няма коментари:

Публикуване на коментар