събота, 8 август 2020 г.

Платени протести



Не знам колко хора са се замисляли, но за онези, които не са, ще задам следния въпрос:

Давате ли си сметка колко е гнусно да съществува професия протестиращ?

А ще се изненадате ли, ако ви кажа, че има хора, които не виждат нищо нередно в това и дори смятат тази професия за съвсем нормална  - като всяка друга? Не, няма нищо нормално тук. Все едно да приемем например рекетьорството. Не е достатъчно да съществува, за да е приемливо.

С платените протести се опорочава самата идея за протеста като лост за упражняване на натиск, контрол или предявяване на някакви искания. Губи тежест и никой не го приема сериозно. Получава се като с репресираните  - вече никой не иска да знае колко съсипани животи имаше преди 1989г, защото в зората на демокрацията всички престъпници се писаха като "репресирани" и логично хората започнаха да се съмняват дали изобщо е имало политически репресии.

Наред с платените, обикновено има и някакъв брой граждани, отишли по собствено желание. Tе също заминават в "девета глуха", защото автоматично ги отъждествяват с лицата на протеста. Днес кои са те? Примерно Бабикян. Този човек отдавна е символ на лъжата заради неговите сайтове, фрашкани с фейк-новини.  Отвратително е да попаднеш в един кюп с него, но не всеки има необходимото самоуважение.

За всички е ясно, че ГЕРБ ще спечелят и следващите избори, само че този път заслуга ще имат и протестиращите, защото със своите мутренски  действия настроиха целия народ срещу себе си. Известно ли ви е колко хора се ядосват ежедневно, понеже не могат да отидат на работа или да свършат каквато и да е друга дейност?  Знам такива, които никога не са подкрепяли ГЕРБ, но вече ръкопляскат на Бойко Борисов и поощряват полицията след първите арести. Както има една приказка: "Вместо да извади очи, изписа вежди". Честито, другари продажници!

Ако не разполагаш с достатъчно информация, можеш просто да се замислиш. Аз го правя често и по този начин разграничавам истината от лъжата. "Червената лампа светна", когато започнаха протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Дори като име не го знаех и съм сигурен, че поне 80% от населението на България също не го беше чувало дотогава. И изведнъж: масови протести. Ай стига, бе! Откъде дойдоха толкова хора, които не просто са чували за него, а дори имат и негативно мнение? Няма как да е спонтанно. Логиката бързо подсказа, че тук някой дирижира и потрива доволно ръце зад кулисите. Кой може да е той?  Човек с много пари и влияние. Някой вече разследван или такъв, който е получил информация, че ще бъде разследван. Сещам се за двама - Цветан Василев и Васил Божков. Не беше никак трудно да се сетя преди медиите да го напишат.


После започнаха протести срещу правителството. Гледах, наблюдавах, събирах информация от различни източници. През цялото време се чудех тези хора с какви пари живеят? Няма ли да стигнат до просешка тоята, след като не извършват доходоносна дейност?  Отговорът бързо "цъфна". Те правят точно това: протестът е тяхната доходоносна дейност, т.е. плаща им се за да протестират. Можеш да отидеш един-два пъти за по няколко часа, но да стоиш денонощно дни наред е съвсем различно. Ако работиш за друг, шефът никога няма да те пусне. А ако развиваш собствен бизнес, става още по-зле - сам прецакваш доходите си. За да стоиш целодневно по разни барикади, да се правиш, че пресичаш едно и също кръстовище по сто пъти на ден или да си връзваш обувките на пешеходна пътека, за да спреш движението - можеш да го правиш само ако получаваш пари за това.

Някакви възражения? Можете да си ги спестите. Интересува ме мнението на мислещите хора. А онези, които са си навили нещо на пръста и заради него пренебрегват дори най-очевадните факти  - тях мога само да съжалявам.

Отвратителна провокация
Кървавият сценарий, който полицията предотврати

Не сме оставили Апостола сам


1 коментар:

  1. Пияници и хаймани, това са протестърите. Пият, плюскат и между две оригвания се сещат да извикат оставка. Понякога не се сещат, а трябва да ги подсещат.

    ОтговорИзтриване