четвъртък, 30 август 2018 г.

Изкуствен свят



Колкото повече публикации чета в Интернет, толкова повече се убеждавам, че ние живеем в един изкуствен свят. Място, където не е важно какъв си и какво мислиш, а какво показваш и колко добре се преструваш.

Примерите сa толкова много, че се чудя кой да хвана.  За начало да вземем все по-засилващата се мода жените да ходят на пластичен хирург. Ако мислите, че само звездите го правят, просто се огледайте - става все по-натрапващо се. Всъщност за звездите го разбирам - работят с визията си, гледаш ги по концерти, филми и шоу програми. Те са на разстояние и само за гледане. Това е ключовият момент тук. Докосването на тунингована жена е ужасно - знам го от личен опит, а и така казват всички, които са пробвали. До момента знам един-единствен, твърдящ обратното, но като си спомня как го е закъсал, явно е готов да преглътне всичко.

Колкото повече жени го правят, толкова по-малко мъже ги забелязват.  Не вярвам да се харесват. Сигурен съм, че голяма част от жените не одобряват  резултата от работата на хирурга, но знаят, че няма връщане назад и се примиряват. Други опитват с нови пластични операции да се оправят, обаче само влошават ефекта - на това се дължат някои ужасяващи образи от снимки в Интернет. И децата им няма да са по-качествени, защото гените не се влияят от тунинга на мама. Какво остава? Само един реален резултат - доизграждане на изкуствения свят.

Набира скорост и зачеването в епруветка, от донор. Това работи в същата посока. За съжаление има реален биологичен проблем - все повече хора изпитват трудности да се възпроизведат по нормалния начин. Разни джендъри само това чакат и тръгват да ви убеждават, че нямало нужда да бъде както е наредила Природата. Естествено, така ще се самозалъгват - нали бездруго не могат по нормалния начин, щом са сексуално сбъркани. Идва Истанбулската конвенция, която уж невинно подготвя почвата за примиряването на обществото с 50 несъществуващи нови пола. В учебниците по математика изникват "случайни грешки", питащи колко струва ...... рокличката на момченцето. Става каша, размиват се понятия и възприятия, отпада нуждата от близост между мъж и жена. На този фон епруветката изглежда даже желана. Не ви ли плаши, че както е тръгнало, скоро хората ще се гнусят дори да се здрависат за поздрав?

Ако вземат сперматозоид от реалния съпруг, донякъде го разбирам. Но ако донор е абсолютно непознат мъж, не е ли подтискащо да не знаеш чие дете гледаш? Ще ви позалъжат, че нямало значение, но сте наясно, че истината е друга. Как се живее с това? Бъдните поколения ще разберат, защото бъдещето е в епруветката - май няма сила, която да спре настъплението на изкуствения свят.

Представете си училище след хиляда години. Може да не е като днешните, а чрез осъществяване на интерактивна връзка. Или пък индивидуално обучение - ефектът ще е същият. Учителката по биология обяснява на децата, че някога хората се размножавали, правейки така наречения секс. Естествено, казва какво означава тази дума. Реакцията на момчетата: "Ау, че гнусно!" На момичетата: "О, девет месеца! Ужас!" Те дори няма да знаят какво означава дете на любовта между мъж и жена.


А колко промени вече са факт! Преди време седях на една пейка, чакайки приятелка. Пушех цигара и слушах C.C.Catch на слушалките. Зяпах минувачите и изведнъж ми присветна нещо, което не бях забелязал: от десет млади мъже седем имаха женско телосложение. Едно време като видиш мъж с тесни рамене и широк ханш, викаш си "Баси сбърканяка!" Днес на никой не му прави впечатление, защото огромна част от младите мъже са такива и стават все повече.

Гостувах на приятелско семейство, което има син в 6ти клас. Момчето се навърташе около нас и в един момент се похвали, че е успял да направи  .........   една лицева опора. Това ме шашна. Обясних му, че когато аз съм бил в 6ти клас, за да имат шестица по физкултура, момчетата трябваше да направят 40 лицеви опори, а момичетата - 20. И почти всички ги правеха. Детето се притесни, а аз се засрамих от това. Но дали трябва да се срамувам, щом го казах за негово добро? Съгласете се, че не е нормално момче в 6ти клас да се хвали с една лицева опора. Или вече минава за нормално?

Баси, какво се случва с този свят? Настъпват някакви страхотни промени, а причината е потънала в мъгла.


Момче и момиче вървят по улицата. С едната ръка се държат един за друг, а с другата чатят по смартфоните. Tова е тяхната представа за любовта.

Звучи като виц, но аз наистина познавам хора, които изпращат имейл до човека в съседната стая, вместо да отидат при него и да говорят очи в очи.

Мъж се хвали какви яки кинти върти и денонощно е на линия в Нета. Дори да говори истината, т.е. не е поредния самохвалко, какво от това, щом не помни кога за последно е правил секс?

Момиче зарязва момче, защото той не желае да си направи профил в някаква социална мрежа. Защо им е социална мрежа, след като са един до друг?

Все пак понякога пластичните операции имат положителен ефект.
В линка отдолу ще видите няколко от успешните примери.
Най-сполучливите пластични операции на родните звезди

2 коментара:

  1. Много добра статия и искрено се надявам повече и повече хора да я прочетат, защото много от нас се правят, че... това не е проблем или просто го подминават, или им харесва този изкуствен свят.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Някои промени са полезни, но вредата от други може лесно да се предвиди. Това прави поведението на хората още по-необяснимо. Явно при тях желанието да бъдат модерни е прекалено силно.

      Нали така казват лайфстайл-списанията - "да бъдеш в крак с модата". Смисълът на това словосъчетание е доста разтеглив, обхваща различни сфери от живота и понякога носи опасност.

      Ама важното е да сме модерни. Това е инстинкта на овцата, която следва стадото без да знае защо и не усеща как сама отива в "устата на вълка".

      Изтриване