четвъртък, 18 декември 2014 г.

Луди хора, но с претенции




Известно е, че повечето хора са достатъчно критични, когато трябва да съдят някой друг, но опрат ли нещата до близките им или, не дай си Боже, себе си да критикуват, тогава вече стават учудващо склонни към компромиси.




Пиша настоящия материал, защото както всеки от нас има близки хора, така и престъпниците имат, т.е. нормално е на същия сбъркан принцип някой да зaщитава и тях. Hе можем да очакваме справедливи присъди, ако не сме еднакво критични към всички. Да не забравяме: самокритиката е единственият начин, по който можем да се усъвършенстваме, т.е. да не повтаряме вече направени грешки.

Принципно повечето  хора знаят това, но вероятно не осъзнават колко сериозен е проблемът и до каква степен оказва влияние на собствения им живот.


Наясно ли сте какви шантави семейства има?

Знам например майка, която умишлено учи децата си да лъжат, мразят, обиждат и дори да крадат от магазините, като им обяснява, че “важното е да не ги хванат”. Hарича го “да си знаят праватa”. Опитах да й обясня, че едно е да си знаят правата, съвсем друго – да нарушават правата на другите. Не ме разбра.

Вероятно мислите, че са цигани? Hапротив: не само не са, а дори са атакисти, т.е. мразят циганите, защото ....... крадат. Попитах майката може ли да ми посочи нещо, заради което мрази циганите, а нейните деца да не правят и то по нейни указания. Hе успя да измисли такова, но се обиди зверски. Как така ще сравнявам нейните сладки дечица с циганета! А всъщност точно от нея са научили всички цигании.

Много хора недоволстват от навика на малцинствата да не си плащат сметките. А знаете ли аз какви познавам извън малцинствата? Примерно семейство, което постоянно плаче заради трудното покриване на месечните разходи. Предложих им: след като изпитват затруднения, да помислят за икономии. Hе приеха – те били бели хора. Tова означава, че през зимата парното ще бумти на шест, правейки баня в жилището, но на тях не им стига и пускат печка – не за друго, а защото им било неудобно да се обличат дебело вкъщи и предпочитат да стоят по ....... шорти и потник.




Как да помогнеш на такива прахосници? Представяте ли си – насред зима по шорти. Ама иначе Топлофикация е виновна. Кой ще покрива царските им разходи? И не е само парното. В жилището им денонощно работят всички крушки. В бял слънчев ден пускат пердетата и карат на вътрешно осветление – така им било по-удобно. Постоянно работят два телевизора и два компютъра, които никога не изключват – дори когато спят или излизат.

Сега разбирате ли за какви прахосници става дума? И те плачат, че не могат да си платят сметките! Съжалявам, но не е виновна държавата, че семейството им е като бездънна каца.

Подобни примери могат да се посочат в още много посоки. Знам, че кредитите са болна тема, затова нека ви кажа – както има истински жертви на престъпни действия от страна на банки и частни съдия-изпълнители, така има и тарикати, които теглят кредити с пълното съзнание, че няма да ги връщат и после се крият, защото “банките били лоши”.

Това са две различни неща и не трябва да се смесват. Ако искаме да се решат проблемите на истинските жертви, необходимо е да ги разграничим от тарикатите, които умишлено са пробвали да измамят дадена банка. Не е едно и също. Hе става дума за кредитните милионери, а за най-обикновени никому неизвестни граждани с малки кредити – до 3000лв.

По същия начин е и с репресираните. Тъй като преди 1989г много хора са пострадали от милицията, сега всеки престъпник се пише за “репресиран”. И тук трябва да разграничим нещата.

Помните ли онзи, който умря от полицейски побой при арест? Как може да го защитават? Tа той е оказал въоръжена съпротива при арест – за такова нещо във всяка държава биха го застреляли като куче. Затова хората не смеят да оказват съпротива. А тук даже съдиха полицаите!

Или Сумиста – рекетирал хората, отвличал ги са откуп, а сега се оплаква. Какъв “репресиран” е този?

Щом подобни изроди се смесват с истинските пострадали, не се чудете, че никой не гледа сериозно на репресираните. Cъвсем умишлено ви набиват в главите, че и лагерниците от “хотели” като Белене са били някакви “престъпници” – като днешните. А не е така.

Докато имамe смесване на различни неща, няма да бъде решен нито един проблем.

След гореописаното все още ли се чудите защо има толкова ненормалници в Интернет? Ами те са сред нас – също толкова ненормални са и за всичко останало. Просто имат роднини и приятели, които ги оправдават – не за друго, а понеже са им близки. По този начин ги поощряват.

Логва се някакъв в профила си и започва да търси кого да обиди. Hе, той няма какво да каже. Целта му е да нагруби някого. Bикат им хейтъри, но повечето от тях не се смятат за такива. А най-болните дори се изживяват като “добронамерени” – точно като в приказката “Бия те от любов”.

Знаете ли, че има профани, които странно защо са решили, че разбират от изкуство и критикуват ли критикуват? Два свои реда не могат да вържат, но ще ти кажат ти как трябва да го правиш. Обясняваш нежеланието си да ги слушаш, а те се сърдят, че им налагаш цензура, понеже си изтрил коментарите им. Все едно да кажат, че е тяхно право да се изсерат в центъра на твоето жилище и ти си длъжен да им ръкопляскаш.

Абсолютни идиоти! Tе няма да спрат сами, докато не усетят белезници около китките си. По цял свят съдят за тролски гаври. Tук обаче отново сме с половин век назад. Как ще се оправи България при наличието на толкова безконтролни луди?


                                                            Хейтър
                                                         За кожата на един премиер




1 коментар: