вторник, 5 ноември 2013 г.

Изгониха Мишо Шамара от VIP Brother’2013




Снощи изхвърлиха Мишо Шамара от Къщата на VIP Brother’2013. Този факт ме радва изключително много поради серия причини.

На първо място Биг Ша е огромна опасност за подрастващите. Ще ми трябва време за да изброя поотделно всеки негов недостатък, затова обобщавам: у този човек няма абсолютно нищо положително, т.е. изтъкан е от пороци и злоба. Марта Вачкова много правилно каза от студиото “Той иска да руши”. Напълно вярно! Всеки рапър измисля враг за обосновавaне на съществуването си. Без враг рапърът е нищо. Нали трябва да псува някой. И го прави по възможно най-бруталния начин, включвайки заплахи към всеки несъгласен. Това не му пречи да говори за съобразяване с чуждото мнение – важи само ако чуждото е всъщност неговото мнение, т.е. “Харесвай простотията ми, иначе си лош!”

Не знам кой “умник” е дал начален сигнал за необоснованата омразата към поп фолка, но много искам да разбера какво мисли за “медицинските” текстове на рапърите, пред които би се изчервила дори Чичолина. Чалгаджийките пеят за любов и ако това е пошло, как да определим мишовите цинизми, носещи най-черна омраза и открито подстрекаване към рушене, незачитане на ближния и неговите права, и още, и още подобни ...

Помислете много внимателно кое е проблемът – поп фолкът или рапът? Hаправете го сега, защото няма да усетите как собственото ви дете ще приеме “възвишените уроци” на шамари и сарафи, след което за него най-нормалното препитание ще бъде разпространението на наркотици или друг вид престъпна дейност.




Ако не бяха изгонили Шамара, имаше реална опасност да поканят още някой рапър в студиото при Ники Кънчев. След “запомнящите се” участия на Конса и Сарафа, мисля че не би трябвало повече да ни мъчат с такива недодялани и необразовани хулигани. От една страна въртят изтърканата плоча – колко са “истински”. Дори за дете е очевидно, че това е маска, а щом е маска, значи и дума не може да става за искреност. 


                                                  


Забележете: Шамара твърди, че Мира Радева е злобарка, понеже говори право в очите, т.е. липса на такт. Но ако той направи същото, вече заслужава похвала – не бил лицемер. Това е само едно от многото противоречия, в които рапърът изпада.

От друга страна не им омръзна да ни шашкат с “чутовните си знания” по който искаш предмет. Смеят се на Пламен, че не знаел имената на Васил Левски, но те също нямаше да ги знаят, ако не ги бяха прочели в Интернет за да довършат позата на “родолюбци”. Hали не е нужно да ви обяснявам за ученолюбивостта на този тип гамени? Вижте му граматиката на Шамара – например от Facebook. Този човек е на ниво “циганче-първокласник”. Тогава как ще раздава акъл? Толкова ли няма кой да им обясни, че за да говориш по която и да е тема, първо трябва да прочетеш някоя книжка. В противен случай се стига до безумното изказване на Мишо Шамара, че Левски е искал да ни управляват турци /!!!!!!/. Защо никой не го обвини? Нима това не е по-голяма гавра с Апостола, отколкото да не знаеш трите му имена? Пламен поне не е обидил Левски, докато Биг Ша го направи.

Има още безброй дивотии, които за щастие няма да гледаме повече.

Мишо сподели, че разбрал колко толерантен може да бъде. Моля?! Hа кое вика толерантност, след като избълва толкова мръсотии и цинизми, че сигурно се е притеснил да не му свърши речникът?




Искал справедливост. На неговия език това означава да се възхищаваш от простотията му и да се съгласяваш с всяка дума, още преди да я е изрекъл. Естествено, върхът на справедливостта е той да спечели VIP Brother, защото няма по-VIP от него. Последното говори за “неподправената му скромност”. Толкова е скромен, че някак непринудено му дойде отвътре да обиди звезда от ранга на Роджър Уотърс.

Той не се заяждал с никой. Сериозно?! Вие помните ли друг да е крещял толкова в Къщата – от всички сезони?

Според него  гласуващите за Пламен са хейтъри. Не знам по каква изкривена "логика". Важи с още по-голяма сила за всеки, който не харесва преподобния Мишо. Явно е убеден, че на този свят няма култура, а само простащина. Като вземем предвид изразните средства и навика му да привлича погледите чрез селско поведение, некa попитам: можете ли да си представите по-голям хейтър от Шамара? Аз не. Hакъде повече омраза към всичко и всички?! То не може да го играеш гамен, гангстер, лошото момче, а в същото време да определяш другите като хейтъри.

Бил мъжкаp, защото обижда брутално. Ако ще разсъждаваме така, нека прибавим и другия тип “мъжественост” от същата група – миризливият пияница, въргалящ се в канавката край пътя. Това ли означава да си мъжкар? На нормална жена от такива й се драйфа.

Но нали знаете: всеки луд си въобразява, че лудостта му е гениалност.


Официалната страница на VIP Brother - тук


                                                        Ще има ли бой във VIP Brother 2013?
                                          Непушачите нямат по-добър дъх от пушачите. Факт!
                                          Това ли са хората, които имат право да критикуват?
                                                                 Допълнителни доходи





6 коментара:

  1. много предубедена статия......, ако искате да кажете че помияра пламен е по-добре да бъде избран по-добре се хвърлете от някои мост,...

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Защо да е предубедена? Бас ловя, че не можеш да се обосновеш! С кое по-точно не си съгласен/a?

      Пламен също не е цвете и това не може да се отрече, но хората го харесват, защото изправя на нокти останалите, които макар и постигнали някакви успехи, като личности не се различават по нищо от обикновения човек. Tе правят всичко, за което обвиняват него. Някои от тях без никакво основание опитват да налагат мнение и начин на живот, a Пламен много хубаво им го връща.

      Изтриване
  2. 1. пламен каза че е патриот - на какво си патриот като не знаеш коя година е създадена българската държава , на егото сигорно си е патриот (и даже се кефи и хвали че имал двойки в 10 клас), а за Левски не съм съгласен , и аз не ги знам повечето важни дати и имена ,но за Левски , Вазов и Ботев всички са чували .
    (спомням си близначките от миналия сезон - а тогава ги изгониха с рекордно гласуване за всички сезони защото и те бяха тъпи и нагли. )

    2. проваля мисии ,а кото други го правяха даже имаше нахалството да им дава акъл за това.

    3.вместо да се надува само колко бил повече (имал пари) , да се хване и да направи нещо с което да докаже че има покритие, на схемаджий през последните години в българия сме се нагледали отвсякаде, все да прекара някого вместо да се хване да направи нещо както трябва , толкова ли е трудно . Направо се чудя Тервел какво си мисли за това като спортист.Чудно ми е и какъв е този бизнес от 5 хил. лева да направиш 2 милиона , а бизнесменчето мълчи и не казва...


    ТОВА МИ Е ЧУДНО , как като сме се нагледали на такива схемаджий , защо повечето гласуват за такъв ? По новините репортажите за това кои какво пари откраднал , кои какви схеми правел са вече нещо обикновенно все едно гледам прогнозата за времето . ( протестите за увеличението на тока бяха точно за това , да се увеличи тока и някои схемаджия да прибере повече пари за себе си)



    Междо другото отностно текстовете на мишо , да не забравяме че в годините когато беше на върха доста много хора му копуваха дисковете и му слушаха текстовете, даже се стремиха да му подръжават ,така че ако е тъпак за това че е пял песните си навярно и ние сме тъпаци че сме ги слушали. А отностно чалгата както я изкарвате че едва ли не е само цветя и пчелички , (вярно има хубави песни) истината е че повечето (особено последните албуми) са пълен звуков бълвоч, направо ми се иска да анализирате текста на някоя чалга песен , да се види какво толкова смислено има в нея освен че момата ' пенка ' се била влювила в богаташа ' бончо ' и след като я издържал отвсякаде и зарязал заради ' иванка ' сега била тъжна и не можела да спи . Извод: момичета , бъдете кур*и , така ще имате за силикон.





    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Половината ти коментар е посветен на Пламен, въпреки че постингът е за Шамара и не защитава абсолютно никого. Това показва: Пламен е бръкнал дълбоко в здравето на доста народ – направо съм изумен. Аз също не одобрявам някои негови постъпки, а защо го харесват хората е тема за отделен постинг. Останалите участници сами си го търсят и ще го разгледам по-нататък в детайли.
      Не знам някога Мишо да е бил “на върха”. Това че се вре тук-там и чрез вулгарност опитва да привлече погледите, не го прави “звезда”. За негов диск не бих дал пари, не само защото не понасям рап, а и понеже той е доста ниска топка. По форумите виждам отделни възгласи в негова полза, задължително с “поздрави от Варна”. В неговия град може да си го харесват, което също ме изненадва, тъй като аз не бих харесал Ъпсурт само защото са от София. Ама хората си разсъждават така – “Мойто гардже е най-хубаво”. Hе деля музиката на регионален принцип.
      За поп фолка няма как да се съглася. Точно в последните години издават силни албуми. Начинът, по който определяш текстовете – за пенка и бончо, – можеш да приложиш за абсолютно всяка песен или любовен роман. Дори за най-култовите в световен план. Това не намалява стойността им.
      Ключовият момент е в друго. За каквото и да пеят чалгаджийките, не са тръгнали да те обиждат, ако не ги харесваш, докто рапърите правят точно това. Преди време попаднах на видео, отразяващо епизод от предаването на Камелия. Гостуваха й Ъпсурт. Hяколко минути диалог показаха огромната разлика в интелектуалния багаж и културата – в полза на Камелия. Сега разбра ли защо не може да ми пробутват български рап-бълвоч, а да плюят поп фолка? Просто няма да се разберем.

      Изтриване
  3. " На първо място Биг Ша е огромна опасност за подрастващите....... " , надявам се да е ясно че неговия пример е доста по-важен от този на мишо, при положение че тои (мишо) си е изпял песента още преди години , едва ли е казал нещо което досега да не сме чували .От друга страна културен рапър не знам да има в света ,а за това че си правел реклама с рогатни ,съвсем спокойно можем да кажем за фолк фуриите че тяхната реклама се свежда основно чрез разголване на нещо някаде или чрез списание PLAYBOY . Относно Камелия нека да се има впредвид че сценария на предаването не го е писала тя , дайте пример предаване където е гостувала ,да се види стила и на изказ.

    Има неща с които не съм съгласен с мишо (особено първите седмици от предаването) , но е истина че през последните две седмици каза доста истини (особено на мира , пламен , а и мариан ) , едва ли е чак такъв балък колкото го изкарват.

    А за пените в крайна сметка те са да забавляват , но е истина че преди няколко години едни от най-случаните песни бяха рапърски ,а " регионален принцип " на определяне на музиката е нещо което едва ли някои някога е приемал сериозно. Работата с “поздрави от Варна” си е резултат от една реклама на целия рап в България когато рапърите уж се правеха че имало война между изтока и запада (копираха американските си колеги , ефекта беше кажи речи същия както от скечовете между цеко-сифона и мс-фараона , хората се забавляваха на глупостите им)


    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Така няма да стане. Явно ще трябва да пиша постинг. Hе ви омръзва да изпадате в противоречия и това е.
      Какъв пример е Пламен и за кого? Нали сами казвате, че е известен с това, че е известен. Преди шоуто никой не го знаеше и две седмици след шоуто ще го забравят. Точно така е. Tогава какъв пример може да бъде?
      Ето пак: какво имало по света! Рапърите навсякъде са хулигани. Само не разбрах кого оправдава това за простотията и защо трябва да гледаме от тях?
      При фолк певиците има толкова разголване, колкото при манекенките от Милано и Париж. Ти против тях ли си?
      Не говоря за сценария на предаването, а за злобен разговор, който излезе извън предвиденото заради простотията на Ицо Хазарта (също толкова прост като Мишо Шамара).
      Кое е истина е спорно, ама да приемем, че е така. Те обаче също му казаха много истини. Проблемът е в това, че едно и също нещо можеш да изречеш по различни начини. Ти кое предпочиташ: да ти говорят човешки или между всеки две изречения да споменават майка ти? Като го защитаваш, първо се постави на мястото на обидените - да видиш ти как би реагирал, ако някой се държи спрямо теб, както го прави Шамара.
      Категорично отказвам да приема простаците за “истински”! Hе са. Точно в простотията е лицемерието им.
      Чакай, чакай! Кое и кога е било слушано е спорно. Твоята компания не е цялата държава. Това, което виждам аз: като фирма безспорен хегемон е “Пайнер”, а като отделен изпълнител Лили Иванова е без конкуренция до ден-днешен. Последното го знам от професионални музиканти - рокаджии.

      Изтриване