петък, 27 септември 2013 г.

Това ли са хората, които имат право да критикуват?




Като гледам изказванията и критиката по форумите, имам чувството, че в България повечето хора са “от Господ нагоре”. Tо едни мнения, едни “баници” завъртяли … Обаче проблем: да използваш във всяко изречение вулгарни думи не е никак божествено.

Какво да кажем за отвратителния навик на българина да измисля проблем там, където го няма? Hапример случаят с Андреа. Жената отишла да дарява учебници в училище, за което би трябвало да получи лавина от овации. Aма не, разни пак откриха проблем (!!!). Даже родители са накарали децата си да бойкотират тази безспорно положителна проява. Защо? Какво значение има кой дарява? Нали прави добро. Излиза, че някои хора не обичат добрите дела.

Духовно ли се извисихте? По-високо от Андреа ли се почувствахте? Ако да, то е заблуда. Просто показахте колко сте жалки.




По случая видях много хубав материал на Кеворк Кеворкян и няма нужда аз да го повтарям. Мога само да кажа: подкрепям всяка негова дума.

Същевременно във VIP Брадър не знам по какъв повод Лияна се е съблякла гола до кръста, събуждайки мераците на повечето мъже. Hе отричайте, защото жената е безбожно красива. Hормално е да я харесваш – обратното би трябвало да ви притеснява.

Какво последва? Всяка дребна душица, чието мижаво самочувствие е подтиснато от факта, че никога няма да притежава Лияна, се е хвърлило да я обижда, чупейки рекорди по вулгарност. Даже някои могат да минат за виртуози и новатори в “тираджийската култура”.

Защо е това? Какво като се е съблякла? Забравихте ли, че в първите издания на “Биг Брадър” снимаха даже в банята? Вие да не предпочитате Стойка Пипирудата по евино облекло?

На всички, които обидиха Лияна:

Виж собствената си жена, ако изобщо имаш такава! Аз твърдя, че тя не е по-благоприлична от фолк дивата. Знаеш ли как стигнах до това заключение? Hито една уважаваща себе си дама няма да търпи до себе си каруцар. Факт!

Нещо подобно се случи и на Тони Димитрова, която нито е показвала гърди, нито се е правила на секс-бомба. Просто сподели, че е имала достатъчно мъже, но никога не се е възползвала за да гради кариера. И хоп, отдолу веднага коментар – “Tая пък на много оборотна ли се прави?"

На такива уроди идолът е Деян Икебаната - рядко прост човек, чиято мръсотия е толкова голяма и концентрирана, че няма единица, с която да се измери. За него дори Данчо Караджов е лицемер.

Отново и отново питам “Защо”?! Какво спечели като показа животинското у себе си? Може да си прочел 200 библиотеки, но щом държиш такъв тон, значи не си се развил и на инч от човешки зародиш.

Преди време форумните каубои разпънаха на кръст Бойко Борисов заради някакви пържоли. Ама не искат да погледнат себе си! Тъжно е, знам. И гадно. Но това е положението. Повечето хора могат само да се учат на култура от Бойко Борисов. Колкото и да не ви харесва! Обърнете внимание какво спокойствие лъха от неговите интервюта. Той осъзнава тежестта си и е истинско удоволствие да го слушаш. Вземете пример от него, ако искате също да бъдете достойни хора. Няма как да стане, щом изявите ви са такива, каквито твърдите, че има само в циганската махала. Явно не е само там – вижда се по коментарите ви.







3 коментара:

  1. Когато човек се чувства малък грозен и излишен, нормално е да завижда на красивите, богатите, умните, можещите, известните и тн. Завистта прави хората злобни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Аз не съм съгласен, че животът е направил хората зли.
      В някои случаи може да я вярно, обаче всичко да се оправдава по този начин - абсурд.

      Да не говорим, че някои злобари дори не се смятат за злобари. Изкривяват фактите по удобен за тях начин. Все едно педофил да говори за любов.

      Изтриване
  2. липсата на духовност ражда злобарството и егоизма, казват, че в човека има добро и зло, но според мен не може да слугуваш на двама господари или си добър или зъл/лицемерен/.....

    ОтговорИзтриване