понеделник, 11 февруари 2013 г.

Контрол над изборите









Напоследък все по-често се говори за изборите. Партиите стягат редиците и проверяват “въоръжението”, което в нещастната България се състои предимно от компромати и интриги.

Политическото съсловие отдавна ме е разочаровало, но дори аз останах учуден, попадайки на следното:

“… Само ГЕРБ имат полза от манипулиране на изборите …”

Това би трябвало да означава, че всички останали са по-чисти от сълза на младенец. Hякой вярва ли го? Ако има такъв, той би гласувал дори за марсианска партия, без да получи нито едно кебапче. Щом съществуват такива наивни душици, значи винаги ще се намери кой да ги манипулира и този някой няма политическа принадлежност.

Горещата тема е контролът в избирателните комисии. Да, трябва да има представители на всички партии – така е демократично. Обаче не забравяйте: това е бомба със закъснител, чието действие видяхме на предишните избори – навсякъде имаше “спящи клетки”, които се активираха за да създадат шаш и паника. Hакрая нагло беше представено като “вина на ГЕРБ”.

Именно заради това трябва да има повече чуждестранни наблюдатели. Hека светът да научи, ако някой иска да саботира изборите в България.

Хора, не се оставяйте да ви водят за носа!

Писна ми костовистите, символ на идолопоклонничеството, да говорят са култ към личността /вижте им името! Какво повече?!/

Писна ми комунисти да говорят за правата на човека – спомен за Белене и точка.

Писна ми да оправдават братя Галеви, Чората и прочие измет, за които не само са събрани цял тон доказателства, но и са оказвали недопустима съпротива при арест.

В същото време искат съд за Бойко Борисов, защото имало някакви недоказани слухове, митове, легенди и други представители на народния фолклор.

Знаете ли какви ще са последствията от това извъртане и двоен стандарт? Скоро го демонстрираха в Пловдив – едно паркиране доведе до изстрел в главата. Видяхте ли бащата на пикливия духльо-стрелец? Абсолютна мутра. Не говори, а мучи. Изобщо не забелязах да се чувства виновен, че е отгледал ненормален изрод. Бъдете сигурни: вместо да се чуди с какво да го пребие, по-скоро е размишлявал как да го оневини.

Нали знаете: някои са “по-равни” от други пред Закона. Позволеното за едни е табу за други.

Писна ми от този двоен стандарт! А на вас кога ще ви омръзне?

Днес не защитавам никой. Bсеки е правил грешки, включително ГЕРБ /например забраната за тютюна и данъка върху влоговете/.


Искам да ви кажа само едно: не робувайте на автори, капацитети, гурута, икони и т.н. Гледайте обективно и вярвайте на очите си! Обратното ще ви донесе страхотна вреда.

Ако симпатизирате на дадена партия, това не означава, че трябва да приемате безпрекословно всяко нейно решение. Липсата на критика е доказателство за овчедушие. Все някога трябва да изразите несъгласие. Cамо тогава вие сте хора, а не овце.

Е, аз съм изразявал несъгласие. Кога ще го направят онези, които обвиняват в идолопоклонничество всеки привърженик на ГЕРБ? Комунист да критикува Станишев? Костовист да каже нещо “навъпреки” на Командира? Hе съм го видял. Къде е обективността тогава?!



Добър начин за докарване на доходи от Интернет


Агент на полицията


                                                                  Kiss me !


Уитни Хюстън





2 коментара:

  1. Има една приказка: всички са маскари. Все още е в сила и вероятно така ще остане много дълго.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Страховито звучи!
      Всъщност така е по цял свят, но там крадат с мярка, пък има и повече за "прибиране". Тук отдавна няма.

      Последното си замина при приватизацията на Костов. Аз лично видях една сделка, при която намаза човек, преживял 2 взривявания на джип и четири пъти стрелба по него.

      Откъде да дойдат приходите, щом всичко е в частни ръце - много отдавна?

      Изтриване