четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Любопитни приказки по форумите





Много пъти съм писал по въпроса, но продължавам да се изумявам на някои разсъждения или още по-лошо – на претенциозни мнения, които на всичкото отгоре си служат със статистика.

Според безпристрастните цифри в България нямало безработица и хората прогресивно забогатявали. Така твърдят мои познати, работещи в банковата сфера. Гледат си разни цифрички и колонки и изобщо не ги притеснява, че гражданите броят жълти стотинки за един хляб.

Кой прави депозити? Получилите голямо наследство. Естествено, по комунистическа линия, нищо че някои се правят на “първи демократи”. За пример ще посоча чичо ми – само в началото на кариерата си е бил на ниска длъжност, а после под директор не е падал. В момента е точно такъв. Разбира се, той е крайно десен и не го притеснява, че летящия си старт е получил благодарение на баща си – голям партиен деятел преди 1989г.

Как да няма безработица? Аз може да не съм опрял до този проблем, но имам достатъчно социални контакти. Фактите са на лице. Hякои твърдят, че там и там търсят хора, ама за какви заплати? 400-500лв. Това жалко число не покрива само сметките на месец. Изобщо не говорим за храна или не дай си, Боже, за екстри, от които има нужда всеки човек. Например почивка. Ако някой си позволи да дрънка единствено за работа, ще му припомня, че живо същество не може да изкара дълго без отдих. “Супермените” – марш далече!

Бързам да уточня, че не обвинявам конкретно сегашното правителство, а всички политици преди и след 1989г.

Спасението не е по-други държави, защото там няма гаранция за нищо. Tова е още една глупост, пробутвана от лъжци – достатъчно е да отидеш и хората ще те приемат с отворени обятия, даже пари ще ти дадат.

Айде нема нужда! Hякои са се уредили, да, но има и такива, които едва свързват двата края. Искат да се върнат, обаче не могат да отделят пари за билет.

Ако смешен тарикат опита да ви пробутва, че живееш ли в друга държава, със сигурност ще можеш да пътуваш по цял свят, просто му теглете една майна или изобщо не обръщайте внимание. Хиляди са хората, които съжаляват, че са напуснали България. Hе, не се отнася за всички, но поне за половината.

Човек, когото съм забелязал, че умее да мисли, успя да ме изненада със следното изказване: “Живея във Франция и оттук ситуацията в България се вижда по-добре”.

Не можах да повярвам, че този интелигентен гражданин е сътворил подобно глупаво изказване. Значи ние в родината не знаем как е, но той от Франция го е видял! Мале, далече “мята”!

Събудете се, хора! От друга държава е невъзможно да знаете как е тук, съответно би трябвало повече да слушате, а не да давате акъл.



Продължавам да се чудя как хората едно искат, а работят в обратната посока, неосъзнавайки собствения си интерес. Например чакаме осъдени престъпници, но скачаме срещу всяка полицейска акция. Защо?

Вижте това копирано от Hristo27



" ... Задържаният бос на камористкия клан „Казалези” Микеле Загария бе откаран в затвора край град Новара. Пандизът е смятан за най-охраняваното място за изтърпяване на наказания в Италия. По заповед на министъра на правосъдието Паола Северино към аса на неаполитанската организирана престъпност,който вече има доживотна присъда за убийство, ще бъде приложен т.нар. закон 41 бис. Нормативният акт е разработен специално за вкарани зад решетките големи мафиотски шефове и предвижда изключително строг режим. Освен че забранява свижданията с близки и всякакви контакти с външния свят, свирепият закон постановява държането на заключения денонощно под око, при това от двама надзиратели... "



Сега си представете, че се случва в България. Сещате ли си каква всенародна подкрепа ще има Микеле Загария? Половин народ ще ревне "Полицейщинаааа ..." По форумите ще се организират, за да го защитават. Е, тогава чакайте да има осъден! Продажните магистрати чуят ли една-две думи в защита на обвиняемия /понякога може без тях/ и още на следвнащия ден мафиотът е у дома.

Не работете срещу собствения си интерес! Лудост е такива като Чората да бъдат изкарвани “светци”. Престъпникът не заслужава нежно отношение. Помнете пострадалите по негова вина!





1 коментар: